škorica mletá

Predchádzajúca
Ďalšia
od 1,15 €
Porovnať 6 obchodů
Škorica je kôra škoricovníka, ktorá sa zlúpne, usuší a používa sa ako korenie. Jej zemito-drevitá a zároveň sladká chuť sa hodí k mliečnej ryži, kompótu a koláču. Veľmi dobre harmonizuje aj so všetkými druhmi sušeného ovocia. Báječným pokrmom, v ktorom vynikne, je sladký pokrm kuskus so sušeným ovocím, jablkami, škoricou a citrónovou šťavou alebo babičkine marhuľové knedle sypané škoricou s cukro...
Cejlónska škorica - tá jediná pravá škorica
Cejlónska škorica je jediná pravá škorica, ktorá existuje. Oproti ostatným druhom škorica má len stopové množstvo kumarínu. Čo je prírodný toxín, ktorým sa rastliny bránia proti napadnutiu a v organizme zaťažuje pečeň. Preto je cejlónska škorica ten jediný správny druh. Medzi hlavných producentov cejlónskej škorice patrí Madagaskar a Srí Lanka. < br... Škorica ako ju poznáme, je kôra vždyzeleného stromu Škoricovníka cejlónskeho, ktorá má príjemnú, sladkastú drevitú arómu, ktorá je napriek svojej jemnosti pomerne intenzívna. Chuť je mäkká a teplá, s nenápadnými odtieňmi rasce a citrusov. Hodí sa do rôznych typov dezertov a koláčov, obľúbená je najmä v kombinácii s jablkami, banánmi, hruškami a čokoládou. Často sa však pridáva aj do jedál z mäsa ...
Cejlónska škorica je jediná pravá škorica, ktorá existuje. Oproti ostatným druhom škorica má len stopové množstvo kumarínu. Čo je prírodný toxín, ktorým sa rastliny bránia proti napadnutiu a v organizme zaťažuje pečeň. Preto je cejlónska škorica ten jediný správny druh. Medzi hlavných producentov cejlónskej škorice patrí Madagaskar a Srí Lanka. < br... Škorica ako ju poznáme, je kôra vždyzeleného stromu Škoricovníka cejlónskeho, ktorá má príjemnú, sladkastú drevitú arómu, ktorá je napriek svojej jemnosti pomerne intenzívna. Chuť je mäkká a teplá, s nenápadnými odtieňmi rasce a citrusov. Hodí sa do rôznych typov dezertov a koláčov, obľúbená je najmä v kombinácii s jablkami, banánmi, hruškami a čokoládou. Často sa však pridáva aj do jedál z mäsa ...
Všetky ponuky pre škorica mletá
Popis škorica mletá
Earplugs.sk píše:
Škorica je kôra škoricovníka, ktorá sa zlúpne, usuší a používa sa ako korenie. Jej zemito-drevitá a zároveň sladká chuť sa hodí k mliečnej ryži, kompótu a koláču. Veľmi dobre harmonizuje aj so všetkými druhmi sušeného ovocia. Báječným pokrmom, v ktorom vynikne, je sladký pokrm kuskus so sušeným ovocím, jablkami, škoricou a citrónovou šťavou alebo babičkine marhuľové knedle sypané škoricou s cukrom. Štipka hnedého prášku navonia čokoládové nápoje aj kávu a výborná je aj na jahňacom.
Chuť: sladkastá, škoricová, výrazná, trpká
Skladovať v suchu a chlade.
Produkt je vegán, ručne ekobalený a BIO.
Chuť: sladkastá, škoricová, výrazná, trpká
Skladovať v suchu a chlade.
Produkt je vegán, ručne ekobalený a BIO.
BrainMarket.sk píše:
Cejlónska škorica - tá jediná pravá škorica
Cejlónska škorica je jediná pravá škorica, ktorá existuje. Oproti ostatným druhom škorica má len stopové množstvo kumarínu. Čo je prírodný toxín, ktorým sa rastliny bránia proti napadnutiu a v organizme zaťažuje pečeň. Preto je cejlónska škorica ten jediný správny druh. Medzi hlavných producentov cejlónskej škorice patrí Madagaskar a Srí Lanka.
Škorici je pripisovaných veľa liečivých účinkov. Má pozitívny vplyv na obehovú sústavu, preto sa radí medzi zahrievacie korenia. Má antioxidačné vlastnosti, podporuje normálnu hladinu krvného cukru a cholesterolu v krvi, ďalej pomáha pri tráviacich procesoch, prispieva k upokojeniu podráždeného žalúdka a chuti do jedla. Tiež pomáha funkciám reprodukčnej a močovej sústavy a má vplyv na normálny stav pokožky. Odporúčame skladovať vo vzduchotesnej nádobe, aby tak bola zachovaná aróma a chuť škorice. Škoricu môžete pridať ako do raňajkových kaší, tak do smoothie alebo sladkých pečených i nepečených dezertov.
Viac informácií o škorici nájdete v našom článku na blogu.
Tip pre super antioxidačný ranný kokteil
Do pohára s filtrovanou vodou vytlačte celú limetku. Pridajte pol lyžičky mletej kurkumy, zázvoru, lyžičku glutamínu, aceroly, štipku himalájskej soli, trochu čierneho korenia a cejlónskej škorice. Niekomu môže škorica vadiť, preto sme ju neuviedli hneď v prvej vete. A ešte pozor, musí to byť ceylonská škorica. Nie nepravá čínska škorica zo supermarketu. Potom už kokteil len vypite.
Cejlónska škorica je jediná pravá škorica, ktorá existuje. Oproti ostatným druhom škorica má len stopové množstvo kumarínu. Čo je prírodný toxín, ktorým sa rastliny bránia proti napadnutiu a v organizme zaťažuje pečeň. Preto je cejlónska škorica ten jediný správny druh. Medzi hlavných producentov cejlónskej škorice patrí Madagaskar a Srí Lanka.
Škorici je pripisovaných veľa liečivých účinkov. Má pozitívny vplyv na obehovú sústavu, preto sa radí medzi zahrievacie korenia. Má antioxidačné vlastnosti, podporuje normálnu hladinu krvného cukru a cholesterolu v krvi, ďalej pomáha pri tráviacich procesoch, prispieva k upokojeniu podráždeného žalúdka a chuti do jedla. Tiež pomáha funkciám reprodukčnej a močovej sústavy a má vplyv na normálny stav pokožky. Odporúčame skladovať vo vzduchotesnej nádobe, aby tak bola zachovaná aróma a chuť škorice. Škoricu môžete pridať ako do raňajkových kaší, tak do smoothie alebo sladkých pečených i nepečených dezertov.
Viac informácií o škorici nájdete v našom článku na blogu.
Tip pre super antioxidačný ranný kokteil
Do pohára s filtrovanou vodou vytlačte celú limetku. Pridajte pol lyžičky mletej kurkumy, zázvoru, lyžičku glutamínu, aceroly, štipku himalájskej soli, trochu čierneho korenia a cejlónskej škorice. Niekomu môže škorica vadiť, preto sme ju neuviedli hneď v prvej vete. A ešte pozor, musí to byť ceylonská škorica. Nie nepravá čínska škorica zo supermarketu. Potom už kokteil len vypite.
Prednosti Brainmax Pure Škorica BIO prášku:
100% BIO a RAW, kvalita bez aditív.
Vysoký obsah antioxidantov, vlákniny a esenciálnych mastných kyselín.
Super potravina s nízkym glykemickým indexom.
Hodí sa do raňajkových misiek, smoothie a pečených i nepečených dezertov.
Balené v uzatvárateľnom papierovom obale.
Možnosti použitia Škorice
1 až 2 čajové lyžičky pridajte do svojej obľúbenej raňajko...
Vitanella.sk píše:
Škorica ako ju poznáme, je kôra vždyzeleného stromu Škoricovníka cejlónskeho, ktorá má príjemnú, sladkastú drevitú arómu, ktorá je napriek svojej jemnosti pomerne intenzívna. Chuť je mäkká a teplá, s nenápadnými odtieňmi rasce a citrusov. Hodí sa do rôznych typov dezertov a koláčov, obľúbená je najmä v kombinácii s jablkami, banánmi, hruškami a čokoládou. Často sa však pridáva aj do jedál z mäsa a zeleniny v blízkovýchodnej a indickej kuchyni. S obľubou sa používa aj do jahňacieho mäsa a to hlavne v marockej kuchyni.
Návod na prípravu: Podľa chuti pridáme do pripravovaného jedla.
Zloženie: Škorica mletá
Upozornenie: Uchovávajte mimo dosahu detí. Vyrobené v závode spracovávajúcom obilniny, orechy, sóju, sezam, arašidy, sušené mlieko.
Skladovanie: Skladujte v uzatvorenom obale, na suchom a tmavom mieste.
Krajina pôvodu: Vietnam
VÝHODY NAKUPOVANIA BEZ OBALU:
✅ Produkt Vám príde ekologicky zabalený v papierovom vrecku - nepoužívame plastové obaly.
✅ Výhodnejšia cena oproti iným bežne baleným produktom.
✅ Nakupujte Vami zvolené množstvo, ktoré viete spotrebovať.
Návod na prípravu: Podľa chuti pridáme do pripravovaného jedla.
Zloženie: Škorica mletá
Upozornenie: Uchovávajte mimo dosahu detí. Vyrobené v závode spracovávajúcom obilniny, orechy, sóju, sezam, arašidy, sušené mlieko.
Skladovanie: Skladujte v uzatvorenom obale, na suchom a tmavom mieste.
Krajina pôvodu: Vietnam
VÝHODY NAKUPOVANIA BEZ OBALU:
✅ Produkt Vám príde ekologicky zabalený v papierovom vrecku - nepoužívame plastové obaly.
✅ Výhodnejšia cena oproti iným bežne baleným produktom.
✅ Nakupujte Vami zvolené množstvo, ktoré viete spotrebovať.