• Politika
  • Biznis
  • Auto-Moto
  • Cestovanie
  • Šport
  • Lifestyle
  • Veda a technika
  • Viera

  • Načítavam, moment...
    Momentálne nie ste prihlásený

    Ktoré ovocie je superzdravé? Čučoriedky (Späť na článok)

    Pridajte priamu reakciu k článku

    1 2 >

    Hodnoť:   mínus indicator plus

    Kto ovocie je superzdravé?

    rýchlonovinárstvo...
     
    Hodnoť:   mínus indicator plus

    tu je viac o čučoriedkach pán čučoriedka

    http://zelovoc.alteon.sk/sk/ov...
    ináč anglický piloti počas druhej sv.vojny dostávali extra velké prídely čočoriedok aby videli lepšie počas šera pri letoch po západe slnka, zlepšujú nočné videnie.
     
    Hodnoť:   mínus indicator plus

     

    rovnakú látku obsahuje aj plod bazy. Zo surovej vás však môže prehnať, tak ju odšťavujem, prevarím s troškou cukru a ten džús pijem spolu s deťmi. Síce podporuje vznik cukrovky (téma článku), ale je zdravý na oči.
     
    Hodnoť:   mínus indicator plus

     

    tam pisu o dzusoch co neviem ci je to iste ako ovocna stava bez konzervantov, umelych sladidiel atd. :)
     
    Hodnoť:   mínus indicator plus

     

    ide o rychle cukry. Na to aby tvoje telo spracovalo umele sladidlo a konzervanty inzulin nepotrebujes.
    Lepsie ako ovocna stava je dat si normalne surove ovocie a od smadu pit vodu.
     
    Hodnoť:   mínus indicator plus

     

    "Kto ovocie je superzdravé? Čučoriedky"
    a co ta gramatika, skladba vety, ...??
    v redakcii sme by sa uz mohli hanbit za tie chyby, co produkuju.
    nebudte lakomi, zamestnajte korektorky!
     
    Hodnoť:   mínus indicator plus

    preco korektorky ?

    a co rovnost pohlavi ?
     
    Hodnoť:   mínus indicator plus

     

    čučoriedky sú tiež výborné na zrak
     
    Hodnoť:   mínus indicator plus

    Nezmysel

    "Jedna až tri porcie mesačne znížili riziko cukrovky na jedenásť percent."
    Vie mi niekto povedať, skadiaĺ sa v članku zobralo "na 11 % " ? A ktorého typu cukrovky ?
     
    Hodnoť:   mínus indicator plus

     

    tiez by som rad vedel. dost povrchny popsci clanok.
     
    Hodnoť:   mínus indicator plus

    Neverím,

    machri spoza veľkej mláky nepochybne nezaradili do výskumu tekutý nektár - pivo. Teda dobré pivo (nie často ponúkané patoky). Napríklad Pilsner Urquel, alebo Šariš 10. V žiadnom prípade nie sladké a nasládle čučá (radlery), ktorých sú plné regály.
     
    Hodnoť:   mínus indicator plus

    Článok o ničom

    Hrozno, naopak, je veľmi nebezpečné, najmä to "sladučké". Hroznový cukor je pre cukrovkára (2. typu) horší ako ten zatracovaný biely repný. S čučoriedkami súhlasím, ale to nie je nič nové. Nič z toho však neznižuje "riziko cukrovky", akurát je už pri rozvinutom ochorení niektoré ovocie prospešné (okrem čučoriedok čierne, prípadne červené ríbezle a černice, grapefruit, ananás), niektoré ovocie neškodí (kyslé jablko, egreše, v malom množstve aj nie veľmi sladké druhy, a najmä nie prezreté plody, napr. hrušky, červená dyňa), a iné veľmi škodí, dvíha cukor v krvi (banány, broskyne, hrozno a všetko, čo vám na trhu ponúkajú ako sladučké). Zo všetkého "ovocia" je ozaj neškodná a môže sa jesť pred cukrovkou aj pri cukrovke v neobmedzenom množstve - šalátová uhorka, pravda, neochutená. (Pár kvapiek citrónovej šťavy je povolených.)
     
    Hodnoť:   mínus indicator plus

     

    S grapefruitom ale opatrne. Áno, je to veľmi zdravé ovocie s mnohými pozitívnymi účinkami. Lenže má aj jeden (nie nevyhnutne) negatívny. Dokáže zvýšiť účinnosť liekov a to niekedy výrazne. Keďže ľudia, ktorí si uženú diabetes typu 2, si obvykle spolu s ňou uženú napr. aj vysoký tlak, či iné diagnózy, na ktoré musia užívať tiež lieky, ktorých užívanie nie je vhodné spolu s požívaním grapefruitu.
    Ja sama som napr. pred mnohými rokmi užívala cytostatiká, ale pod prísnym dohľadom lekárov a pravidelnými odbermi s tým, že som denne zároveň pila 2-3 poháre odšťavnených grapefruitov. Bolo to práve preto, aby som mohla užívať čo možno najnižšie dávky liekov a pritom aby sa dosiahol ich "max." účinok.
    Dnes už varovanie pred užívaním niektorých liekov a zároveň konzumáciou grapu býva súčasťou aj príbalových letákov k liekom. Lenže nie každý ich číta. Aj tak si myslím, že by sa malo upozorňovať na toto vždy, keď sa píše o pozitívnych účinkoch grapefruitu.

    Tu som našla aj článok, v ktorom je presnejšie popísané, prečo grap takto účinkuje. http://www.akv.sk/index.php?op...
     
    Hodnoť:   mínus indicator plus

    Existuje velmi jednoduchy sposob

    ako znizit riziko civilizacnych chorob, mam to vyskusane. Tiez som asi pred 10-12 rokmi mal vysoky tlak, cukor, cholesterol proste kandidat na infarkt alebo cukrovku a dnes mam vsetky vysledky hlboko pod normou, tlak mi klesol zo 140-150/110-115 na 100-110/70-75, cholesterol zo 7,5 na 4,1, cukor neviem presne ale tiez vyrazne. A neberiem ziadne lieky. Stal sa zazrak? Nie, len som schudol 30 kilo. Kto ma podobne problemy nech to skusi, ak mu to nepomoze ma u mna pivo.
     
    Hodnoť:   mínus indicator plus

     

    potvrdzujem, ja som schudol o 12 kg a výsledky podobne, ale chce to aspoň 2-3 krát po pol hodinke týždenne intenzívny pohyb, vyhnať tep nad cca 150, môže byť aj stacionárny bicykel
     
    Hodnoť:   mínus indicator plus

    Hmm

    Aky je rozidel medzi ovocim a 100% dzusom? Ved to je proste stava z toho ovocia nie? Alebo myslia iba rozne sladene nektare? Pripadne, ze v dzusi clovek skonzumuje tej stavy viac?
     
    Hodnoť:   mínus indicator plus

    ovocny dzus

    ten pravy, vytlaceny z cerstveho ovocia je zbaveny duziny. Pokial vypijes len stavu, tvoje telo dostane cukrovu bombu s ktorou sa musi vysporiadat. Ak ovocie skonzumujes aj s duzinou, cely proces prebieha pomalsie a nezatazi organizmus do takej miery ako cisty dzus. Pokial si po fyzickom vykone, pitie dzusu je primerane. Nemal by sa hlavne pit na noc a nemal by presahovat 250 ml dennej davky. Ovela lepsie su dzusy zo zeleniny, ktore, samozrejme nie su tak chutovo atraktivne.
     
    Hodnoť:   mínus indicator plus

    100% dzus

    znamena obvykle to, je vyrobeny z koncentratu - zahustena stava odstranenim vody. To iste mnozstvo vody sa potom do koncentratu prida. Ta stava je vsak obvykle minimalne pasterizovana alebo aj inak upravena. 100% dzusy nie su urcite biologicky rovnako hodnotne ako cerstva stava.
     
    Hodnoť:   mínus indicator plus

    v jednej TV relácii na spektre

    som videl, že vraj okrem toho že do koncentrátu pridávajú vodu, tak tam pridávajú aj identickú arómu pomarančov, aby ten džús chutil ako pomarančový džús, keďže pasterizácia tú chuť zničí. A vraj to nie je povinnosť udávať v zložení. Či je to pravda alebo nie, to neviem, nechcem automaticky preberať názor z nejakého dokumentu, ale je to zaujímavé. Údajne preto ten džús chutí vždy rovnako, lebo používajú rovnakú arómu. Niečo na tom možno aj bude, lebo keď si doma vytlačím šťavu z pomarančov, a potom si ju vytlačím z iných pomarančov, tak tá chuť je predsa trošku odlišná. Teraz si spomínam, že to bola relácia what is really in your food, ale pôsobila občas na mňa "lehce" konšpiračne, tak si zachovávam istú dávku skepsy.
     
    Hodnoť:   mínus indicator plus

     

    nejde len o to ze 1 liter je vyrobeny zo 4 kil ovocia, ide aj o to ze pomer tukov v duzine a v nektari sa pretavi na 0/100. Tim padom je glukoza zo stavy okamzite absorbovana crevami do pecene a pankreasu, a ta aby ju nepustila do krvneho obehu dalej, sa extremne nafukne a zacne pracovat . Keby si mal ultrazvuk, niektri ludia maju pecen velku asi ako banan, a niektori ako futbalovu loptu! Pecen dokaze kumulovat az 2 litre tzv crevnej krvi, aby ju stihala korektovat do obehu medzi bunky. Pecen/pankreas sa vytazuje tzv rychlo absorbcnymi substanciami, teda malymi molekulami ako glukoza/sacharoza/etanol/sol, rozne nepotrebne rezidua- takisto crevami neizolovatelne male molekuly (pesticidy, konzervanty, umele prisady). Jedine co pecen nekoriguje su polysacharidy, tuky a bielkoviny, vlastne vyzivne latky ktore mozu plavat medzi bunkami v lubovolnom pocte, ak presahuju, bunky si z nich robia zasoby/ sadlo.
     

    1 2 >

    Prihláste sa

    (?)
     


    Ďalšie možnosti
    Zoznam diskusií

    Registrácia
    Zabudnuté heslo
    Kódex diskutujúceho